haon-sportoldal

2007.09.21. 14:09

Bizalom és a lazaság a gólok mögött

<p>Debrecen - A DVSC-Aquaticum női kézilabdacsapatának válogatott átlövője szárnyal az idei bajnokságban, az eddigi öt mérkőzésen 44 gólt szerzett, ami közel 9 gólos átlagot jelent s így vezeti a góllövőlistát.</p>

A Loki kiváló irányító-átlövőjének kvalitásával eddig is tisztában voltak a szurkolók, ám a tavalyi esztendő nem úgy sikerült, ahogy azt várták tőle, így az idei remeklés duplán nagy örömöt okoz a drukkereknek.

Magabiztosan

– Nagyon örülök annak, hogy ilyen teljesítményt nyújtok, ráadásul gólerősen játszom, de igazából nem tudom, mi van a látványos formajavulásom mögött. Ha mégis meg kell neveznem valamit, ami változott az előző idényhez képest, az az, hogy több lehetőséget kapok az edzőktől a bizonyításra és ez kifejezetten jó hatással van rám, magabiztosabb lettem. Egy sportoló számára nagyon fontos, hogy érezze a bizalmat, most ezzel egyáltalán nincs problémám – mondta Anna, akitől a Napló megkérdezte azt is, a tavalyi visszafogottabb szereplésében nem játszott-e közre az, hogy élete párja, Igor Bogdanovics elkerült Debrecenből.

– Nagyon rossz volt, hogy a viszonylag friss kapcsolatunk ilyen próbatétel elé került, de nem hiszem, hogy ez nagyban befolyásolta volna a teljesítményemet. Bár tavaly óta még messzebb kerültünk egymástól, hiszen Igor Győrbe szerződött, de próbálom feldolgozni, hogy nem láthatjuk minden nap egymást és úgy érzem, kezdünk beleszokni ebbe a helyzetbe.

A győzelem a fontos

A bajnoki szezon előtt Anna meghívást kapott a magyar válogatottba, ám nem ment neki úgy a játék, ahogy azt a szövetségi kapitány elvárta tőle.
– Egyáltalán nem volt pozitív élmény a számomra a válogatott legutóbbi összetartása, elmaradtam attól a produkciótól, amit elvárnak tőlem, illetve elvárok magamtól. Átgondoltam a szereplésemet és arra jutottam, hogy túl görcsös voltam, nagyon akartam bizonyítani és ez rosszul sült el. Azóta próbálom sokkal lazábban felfogni a kihívásokat és a bajnoki meccsek azt bizonyítják, sikeresen váltottam – nyilatkozta a kiváló játékos.

– Soha nem úgy lépek pályára, hogy előre eltervezem, hány gólt akarok dobni, hanem a győzelem megszerzését tartom a legfontosabbnak és a jó játékot - az már csak plusz öröm, ha sokszor sikerül betalálnom az ellenfél kapujába. A legutóbbi meccsünkön 11 gólig jutottam, ami nagy sikernek könyvelek el, ennél többet, számszerint 18-at még Erdélyben, egy másodosztályú meccsen dobtam, illetve 15-öt a Hypónak pár évvel ezelőtt. Remélem, még sokáig tudom hozni ezt a formát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!