Hajdúszovát hírei

2012.10.08. 14:47

Kirándulás a derecskei almáskertbe.

  Kirándulás a derecskei almáskertbe.     A Hajdúszováti Óvoda nagycsoportos gyermekei és mi felnőttek is izgalommal vártuk a 2012. október 3.-i napot, amikor almát szedni indultunk a derecskei Bold Agro KFT almáskertjébe.

 

Kirándulás a derecskei almáskertbe.

 

 

A Hajdúszováti Óvoda nagycsoportos gyermekei és mi felnőttek is izgalommal vártuk a 2012. október 3.-i napot, amikor almát szedni indultunk a derecskei Bold Agro KFT almáskertjébe.Az éjszaki vihartól és esőtől kicsit megijedve gyülekeztünk reggel az óvodában, esőkabátban, gumicsizmában. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az indulási időhöz közeledve felhők is kezdtek oszlani és a nap is ki-ki bújt.

Az almáskertbe megérkezve kedvesen fogadtak bennünket mi, pedig csak ámultunk a rengeteg és igazán meseszép alma láttán. Először megmutatták nekünk a jégágyút és nagyon kedves „idegenvezetőnk” Séra Dániel el is magyarázta a működését és a fontosságát. Azután kezdődött az igazi móka- az almaszedés! A gyermekek és felnőttek is jóízűen falatoztak a finom almából, de közben azért a kosarak is megteltek. A munka befejezése után a hűtőházba sétáltunk. Útközben verseltünk, énekeltünk az almáról és megbeszéltük miért fontos a szervezünknek a sok-sok vitamin. A hűtőházban megnézhettük az almák útját a fától a dobozig. Nagyon nagy élmény volt látni hogyan „úsznak” az almák és figyelni az ott dolgozó embereket. Végül kifizettük a leszedett gyümölcsöt és elbúcsúzva elindultunk haza.

Köszönetet szeretnénk mondani a derecskei Bold Agro KFT tulajdonosának Szabó Imre és Séra Dániel uraknak és az ott dolgozó embereknek, akik lehetővé tették számunkra és nagyon sok kisgyermek és felnőtt számára ezt a felejthetetlen napot. További munkájukhoz jó erőt és sok egészséget kívánnak a Hajdúszováti Óvoda gyermekei és dolgozói!

 

 

                                                                                  Tóth Bertalanné

                                                                                       Óvónéni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!