Hajdúszovát hírei

2012.03.06. 16:21

"Fergeteges ez a bál..."

„Fergeteges ez a bál…” A Hajdúszováti Óvodában, február utolsó napjaiban farsangi mulatságok zajlottak. Így volt ez a Búzavirág csoportban is.

„Fergeteges ez a bál…”

A Hajdúszováti Óvodában, február utolsó napjaiban farsangi mulatságok zajlottak. Így volt ez a Búzavirág csoportban is. Lázas készülődés előzte meg a farsang napját: a gyerekek szebbnél – szebb álarcokat, szemüvegeket festettek, díszítettek, kalapot kasíroztak, a felnőttekkel együtt feldíszítették a csoportszobát, a színes, ötletes jelmezekről a szülők gondoskodtak.

Március 2.-án reggel, a farsang napján nagy izgalommal érkeztek a gyerekek az óvodába. A délelőtt a készülődés jegyében telt. A gyerekek és néhány segítőkész anyuka közreműködésével kisült az ízletes farsangi fánk, amit ebéd után jóízűen elfogyasztottunk. A közösen elkészített Kisze – bábot vidám rigmusok kísértetében elégettük, így űztük, búcsúztattuk a telet.

Rendhagyó volt ez a nap a Búzavirág csoport életében azért is, mert ebéd után nem lefekvéshez készülődtünk, hanem a farsangi jelmezekbe bújtunk. Játékos, tréfás versenyek következtek, melyekben mindenki győztesnek érezhette magát.

15 órára megérkeztek a szülők is. A farsangi hangulatot a versek, dalok és a jelmezesek felvonulása fokozta.

Ezután az óvónénik és dajka néni meseelőadása következett, akik a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című magyar népmesét mutatták be, mely nagy sikert aratott a gyerekek és szüleik körében is.

A farsang nem múlhatott el evés – ivás és tánc nélkül. Ez a nap a felhőtlen szórakozás és vidámság jegyében telt el.

Nagy Istvánné - Gönczi Lászlóné

Óvónénik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!