Hajdú-Bihar

2013.03.15. 15:20

Több mint száz embert mentettek Hajdú-Biharban!

Debrecen - A katasztrófavédelem százával kapja a segélyhívásokat, sok településen szünetel az áramszolgáltatás.

Debrecen - A katasztrófavédelem százával kapja a segélyhívásokat, sok településen szünetel az áramszolgáltatás.A megyében az elmúlt 12 órában a katasztrófavédelem csaknem 50 esetben, 220 fővel vett részt a bajba került emberek megsegítésében, a hó fogságából való kiszabadításában – tájékoztatott pénteken kora délután dr. Kiss Szilvia, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője.

Mint mondta, a megyei ügyelet a még mindig tartó intenzív havazás következtében több száz segélyhívást fogadott. A riasztások túlnyomó többségében árokba csúszott járművekhez vonultak tűzoltóink. Összességében nagyjából 90-110 embert mentettek ki. Veszélyes árut szállító jármű továbbra sem szenvedett balesetet.

Víz sincs mindenütt

A tűzoltó főhadnagy közölte: a viharos szél következtében megrongálódott elektromos vezetékek miatt továbbra is szünetel az áramszolgáltatás Bihardancsháza, Bihartorda, Kaba, Báránd, Nagyrábé, Sáp, Szerep, Tetétlen, Nagyhát, Hajdúdorog, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Ebes, Nagyhegyes településeken. Részleges áramkimaradás van Bakonszegen, Szentpéterszegen, Püspökladányban, Földesen, Bedőn, Hencidán, Sárrétudvariban, Konyáron, Tépén, Derecskén, Nagypródon, Bodaszőlőn, Balmazújvároson, Tiszacsegén, Görbeházán, Folyáson, Hajdúnánáson. Itt a szolgáltatás hiánya településrészekre, illetve egyes utcákra korlátozódik.

Az áramszolgáltató a hibát jelenleg is javítja, de a zord időjárás hátráltatja a munkálatokban, azonban folyamatosan egyre több háztartás kapcsolódhat vissza a szolgáltatásba.

Az áramszolgáltatás hiánya miatt akadozás van az ivóvízellátásban Bakonszegen, Tépén, Derecskén, Hajdúszováton, Hajdúdorogon, Hajdúnánáson.

A Volán-járatok rendben közlekednek

A megye főútvonalai járhatóak, a mellékutak nehezen, de járhatóak és valamennyi településen biztosított az egészségügyi ellátás. A mobilszolgáltatás részlegesen, de működik a megye nagy részén.

A MÁV Zrt. arról tájékoztatott, hogy váltóátállítási nehézségek miatt átlagosan harminc perc késés várható minden vonalon, azonban a Hajdú Volán Zrt. járatainak közlekedésében nincs fennakadás.

Kiss Szilvia hangsúlyozta: aki teheti, ne induljon útnak, amennyiben mégis szükséges, úgy kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit és tájékozódjon az időjárási és útviszonyokról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!