Hajdú-Bihar

2011.07.22. 08:32

Felvételi ponthatárok: Kétszáz pont a minimum

Debrecen - Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási ponthatárokat: a 141 ezer jelentkező közül első körben csaknem 98 ezren nyertek felvételt valamelyik egyetemre, főiskolára.

Debrecen - Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási ponthatárokat: a 141 ezer jelentkező közül első körben csaknem 98 ezren nyertek felvételt valamelyik egyetemre, főiskolára.

A legmagasabb pontszám az államilag finanszírozott képzésben a Budapesti Corvinus Egyetemen kellett a bekerüléshez, a nemzetközi gazdálkodási alapszakon 463 pont a határ.

A Debreceni Egyetem államilag támogatott jogászképzésére 418, általános orvos szakra 417, kommunikáció és médiatudományra 412 pontot kellett összegyűjteni a leendő hallgatóknak. Költségtérítéses képzésben a veszprémi mérnök-informatikus szakon 478 pont volt a határ.

Az államilag támogatott felvehető keretszám alapképzésben 53 ezer 450, mesterképzésre 19 ezer 600 hallgatót lehetett felvenni. A maximális 480 pontot sehol sem kellett elérni a felvételhez. A bejutási ponthatár pedig 200 pont.

HBN

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon. Mintegy 141 ezer, egyetemre és főiskolára jelentkező tudhatja meg, hogy felvették-e.

Állam- és Jogtudományi Kar (nappali) igazgatásszervező 208 jogász (osztatlan) 205 Állam- és Jogtudományi Kar (levelező) igazgatásszervező 202 jogász (osztatlan) 212 közigazgatási (mesterképzés) 75 Általános Orvostudományi Kar (nappali) általános orvos ...

Állam- és Jogtudományi Kar (nappali) igazgatásszervező 386 jogász (osztatlan) 418 közigazgatási (mesterképzés) 40 Állam- és Jogtudományi Kar (levelező) igazgatásszervező 382 jogász (osztatlan) 422 közigazgatási (mesterképzés) 30 Általános ...

Debrecen - Este nyolc órakor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, a felsőoktatási intézménybe jelentkezők körömrágás helyett olvassanak minket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!