Hajdú-Bihar

2008.03.06. 17:20

Kardiológiai kongresszus Debrecenben

<p>Debrecen – Elsősorban a tudományág aktuális témáival foglalkozik a Debreceni Kardiológiai Napok – a város legnagyobb orvoskongresszusa –, amelyet tizenharmadik alkalommal rendeztek meg.</p>

A tanácskozás március 5-étől 8-áig tart, s több mint ezren vesznek részt rajta – tájékoztatta csütörtökön a sajtó képviselőit Czuriga István egyetemi docens, a Járóbeteg Kardiológiai Intézet igazgatója, a kongresszus titkára. A szekciók közül jelentőségében kiemelkedik a koszorúér-betegségeket tárgyaló.

Mint Czuriga István elmondta, ez a leggyakoribb halálok, legismertebb formája pedig a szívinfarktus. Ugyanakkor a szívinfarktus akut kezelése sokat fejlődött – jegyezte meg, hangsúlyozva a katéteres beavatkozások szerepét.

A Kölcsey Központban megrendezett, a szakemberek körében népszerű kongresszus mindemellett tárgyalja – többek között – a diagnosztikai módszereket, a szívbetegségek gondozását, az új irányelveket, az őssejtkezelést vagy a stroke-ot.

A résztvevők – kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok, rezidensek és PhD-hallgatók – írásos formában is megkapják az előadások anyagát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!