Hajdú-Bihar

2008.03.12. 19:22

Debrecenben a Dumaszínház

<p>Debrecen – A Dumaszínház alapító főszerkesztőjét, Litkai Gergelyt kérdeztük, aki szerint az országban működő dumaszínházak közül mind hangulatában, mind nézőszámában a debreceni a csúcs.</p>

A Stand Up Dumaszínház humoristái szórakoztatják a közönséget március 13-án, csütörtökön este 19 órától a debreceni Lovardában. Az Aranyosi Péter, Beliczai Balázs és Litkai Gergely alkotta trióból a Dumaszínház alapító főszerkesztőjét, Litkai Gergelyt kérdeztük, aki szerint az országban működő dumaszínházak közül mind hangulatában, mind nézőszámában a debreceni a csúcs.

HAON: Fiatal humoristák bekerülhetnek a Dumaszínház társulatába?
Litkai Gergely: Az a célunk, hogy folyamatosan bővüljön a repertoár és a fellépők köre. Minden hónapban szervezünk tehetségkutatást, ráadásul a fellépőknek visszatérési lehetősége is van.

A fiatalabb generációnak csináltunk Pesten a Godot Dumaszínházban egy plusz alkalmat, amikor tudnak gyakorolni, közönség előtt mutatkozhatnak be. Aki tehetséges, annak pedig 100 százalék esélye van bekerülni hozzánk.

HAON: Mennyire nehéz, hogy folyamatosan megújuló műsorral érkezzen Debrecenbe?

Litkai Gergely: Nekem azért is könnyebb – vagy nehezebb? – a dolgom, mert havonta kettő-három műsort kell vezessek, ahová teljesen új anyagok kellenek, így kitermelődik az utánpótlás. Ráadásul a közönség olyan, hogy kifejezetten kéri, szereti, ha aktualitásokról van szó.

HAON: Van esetleg személyes kedvence?

Litkai Gergely: Személyes kedvencem nincsen, de mindenkitől van 4-5 perc, amit bármikor hallok, nagyon-nagyon tudok röhögni. A múltkor Kőhalmi Zoltánon konkrétan sírtam a nevetéstől, de a csütörtökön fellépő Beliczai Balázsnak és Aranyosi Péternek is vannak olyan anyagai, amiken nagyon jól tudok mulatni. Nekünk az is volt a célunk, hogy mindenki más legyen, de ugyanannyira szórakoztató.

HAON: Mit várhatunk öntől csütörtökön este?

Litkai Gergely: Van egy-két ötletem, amit szeretnék elmondani ilyen népes publikum előtt is. Valószínűleg lesz szó az építkezésről, az egy ilyen hektikus kérdés…

Sz. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!