Hajdú-Bihar

2008.03.07. 18:09

A Quimby elvarázsolja a Lovardát

<p>Debrecen – A Quimby-színház egy igazi koncert, megtűzdelve Varázszenével (és szabad improvizációkkal), valamint mikrojelenetekkel. Nincs két egyforma előadás. Március 15-én a debreceni Lovardában láthatjuk-hallhatjuk.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/quimby-teatrum/cn/haon-news-hbn_01-20080307-041215"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Sajtóközlemény a produkcióról [.pdf - 109KB]</B></A></p>

A hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby együttes, átgondolva a színház és zene karöltésének lehetőségeit, koncertműsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedő, koreografált zenei performanszt dolgozott ki, amelyet már több alkalommal mutattak be nagy sikerrel és telt ház előtt, s mellyel február végén indultak országos körútra.

A körút következő állomásán, március 15-én Debrecenben, a Lovardában láthatja a produkciót a nagyérdemű – tudatta a presscom részéről Vető Viktória március 7-én.

Mint közleménye ismerteti, a Teátrum egyes elemeit rutinos koncertlátogató már ismerheti, azonban a produkció nem azonos semmi korábbi Quimby-megmozdulással, sőt két egyforma Teátrum sem jöhet létre.

A próbák szabad légkörének szerkesztett változata ez – némi meglepetéssel. Egy igazi Quimby-koncert megtűzdelve Varázszenével (és szabad improvizációkkal), valamint mikrojelenetekkel. Mindez kellemes, leülős, figyelős környezetben.

Mennyei csilingelésektől a hétköznapok dalain át a pokoli zörejekig…
A zene nem csupán betétdalokból áll. Folyamatos aláfestő („filmzenei”) funkciója mellett zörejek, effektek, hangminták, hangjáték bejátszások segítik a színpadi cselekményt. A betétdalok a már ismert Quimby-dalok vonatkozó válogatása, illetve a készülődő album témába vágó dalai.

A régi és új számok is sajátos színházi köntöst kapnak – hol teljes dal hangzik el, hol csak utalásszerűen egy-egy eredeti vagy újrahangszerelt szám részlet. A prózai szereplők maguk a zenészek lesznek, (+ 5 fős statisztéria), az ősi commedia dell’arte és vásári komédiák szellemében, állandó karaktereket megjelenítve – olvasható az ismertetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!