Hajdú-Bihar

2007.11.14. 18:21

Tízmilliárdok a régiónknak

<p>Több tízmilliárd forint pénzalappal hirdetett meg fejlesztési pályázatot az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács - derült ki a szerdán megtartott sajtótájékoztatón.</p>

A régióban 34,5 milliárd forint támogatás nyerhető el a következő 7 évben a környezetvédelmi pályázatokon. Ezek segíthetnek megoldást találni a 2 ezernél kevesebb lakosú települések szennyvízkezelése problémájára, a bel- és külterületi vízelvezető rendszer kiépítésére, valamint a korszerűtlen hulladéklerakók rekultivációjára.

Ugyancsak pályázatot hirdetett a tanács a szálláshelyekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése támogatására. Ezen belül a kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségének fejlesztésére 3,75 milliárd forint áll rendelkezésre a régióban.

Az egészségügyi szolgáltatások javítására 18 milliárd forint fejlesztési támogatás nyerhető el az Észak-Alföldön. A városokban tapasztalható zsúfoltság csökkentése, illetve a motorizáció káros hatásának korlátozására, tehát a közlekedés fejlesztésére is pályázhatnak az önkormányzatok - a régiós fejlesztési ügynökséghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!