Hajdú-Bihar

2007.11.15. 16:09

Írott szó, muzsika egy fedél alatt

<p>Debrecen – „A cívisváros kulturális hagyományára nézvést különösen igaz az, hogy erősen irodalomközpontú. Amikor az a kérdés, kell-e az irodalmi életet támogatni, azzal szembesülhetünk: Debrecen kiemelkedően teljesít.” <DIA alt="Írott szó, muzsika egy fedél alatt 2007.11.15." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_rott_sz___muzsika_egy_fed_l_alatt__2007_11/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Írott szó, muzsika egy fedél alatt 2007.11.15." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/irodalmi%20nap%20DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Kósa Lajos polgármester többek között ily szavakat bocsátott a Debreceni Irodalmi Napok „Irodalom és zene” című tudományos tanácskozása elébe a csütörtöki megnyitón a Vojtina Bábszínházban, hozzátéve azt is: mindez a támogatás korántsem elég akkor, amikor a központi kormányzati források elapadnak.
A cívisváros első embere azt is jelezte: az irodalmi élet segítésekor az önkormányzat megpróbál akképp hozzáállni, hogy ne „a mi kutyánk kölyke mindent visz” elv érvényesüljön, hanem igyekszik a lehető legsemlegesebben ítélni.

A tanácskozás kezdete előtt a bábszínházban a városi könyvtár zenei könyvtárának a Kodály-év alkalmából meghirdetett, „Az én Háry Jánosom” című rajzpályázata alkotásaiból nyílt kiállítás. Borbély Szilárd költő a gyermekrajzok világába kalauzolván Kass Jánosgrafikusművész szavait ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: „Mindig erre törekedtem”, a Sol Oriens kórus pedig, Deményi Sarolta vezényletével, Kodály Zoltánt idézte, művein keresztül.
Az irodalmi napok programjai egészen vasárnapig várják az érdeklődőket Debrecenben, különféle helyszíneken.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!