Hajdú-Bihar

2007.11.15. 16:09

Írott szó, muzsika egy fedél alatt

<p>Debrecen – „A cívisváros kulturális hagyományára nézvést különösen igaz az, hogy erősen irodalomközpontú. Amikor az a kérdés, kell-e az irodalmi életet támogatni, azzal szembesülhetünk: Debrecen kiemelkedően teljesít.” <DIA alt="Írott szó, muzsika egy fedél alatt 2007.11.15." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_rott_sz___muzsika_egy_fed_l_alatt__2007_11/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Írott szó, muzsika egy fedél alatt 2007.11.15." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/irodalmi%20nap%20DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Kósa Lajos polgármester többek között ily szavakat bocsátott a Debreceni Irodalmi Napok „Irodalom és zene” című tudományos tanácskozása elébe a csütörtöki megnyitón a Vojtina Bábszínházban, hozzátéve azt is: mindez a támogatás korántsem elég akkor, amikor a központi kormányzati források elapadnak.
A cívisváros első embere azt is jelezte: az irodalmi élet segítésekor az önkormányzat megpróbál akképp hozzáállni, hogy ne „a mi kutyánk kölyke mindent visz” elv érvényesüljön, hanem igyekszik a lehető legsemlegesebben ítélni.

A tanácskozás kezdete előtt a bábszínházban a városi könyvtár zenei könyvtárának a Kodály-év alkalmából meghirdetett, „Az én Háry Jánosom” című rajzpályázata alkotásaiból nyílt kiállítás. Borbély Szilárd költő a gyermekrajzok világába kalauzolván Kass Jánosgrafikusművész szavait ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: „Mindig erre törekedtem”, a Sol Oriens kórus pedig, Deményi Sarolta vezényletével, Kodály Zoltánt idézte, művein keresztül.
Az irodalmi napok programjai egészen vasárnapig várják az érdeklődőket Debrecenben, különféle helyszíneken.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!