Hajdú-Bihar

2007.11.08. 18:42

Norvég zenészek a gyermekklinikáért

<p>Debrecen – Két világhírű norvég zenész, Iver Kleive és Knut Reiersrud adott koncertet a debreceni Nagytemplomban október 18-án 19 órakor.</p>

A hangverseny jótékony célt szolgált, a bevétellel a gyermekklinikát segítik, játszószoba kialakítását, valamint egy vizesblokk felújítását tervezték a szervezők: Fülöp Tibor kardiológus és Neuwirth Tamás fül-orr-gégész. Közel ezer ember gyűlt össze a Nagytemplomban a koncertre, melyről CD- és DVD-felvétel is készült – az abból befolyó összeget ugyancsak támogatásra fordítják a tervek szerint.

A koncert bevételéből mindenesetre elkezdik a játszószoba felszerelését, majd további lépésekben valósítják meg a többi elképzelést is.
Iver Kleive a legnagyobb norvég orgonista, Bach szakértő, zeneszerző és karnagy. Neve eddig több mint 200 lemezen szerepel.

Knut Reiersrud a legismertebb norvég blues gitáros, aki több ízben zenélt együtt Joe Cockerrel is. Ketten írták a lillehammeri téli olimpiát megnyitó ünnepség fantasztikus zenéjét. Három lemezt készítettek együtt a dániai Odense St. Knud katedrálisában, annak orgonáján.

Érdekesség, hogy a lemezeket éjszaka kellett felvenni a székesegyházban, hogy a külvilág zaját és a harangszót kiiktassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!