Hajdú-Bihar

2007.11.30. 16:06

Önnek hogy tetszett a Leonardo kiállítás?

<p>Debrecen – Hamarosan bezárja kapuit Az igazi da Vinci. A Modembe látogató érdeklődőket kérdeztük. Önnek hogy tetszett a Leonardo kiállítás? <DIA alt="Megkérdeztük: Önnek hogy tetszett a Leonardo kiállítás? 2007.11.30." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k___nnek_hogy_tetszett_a_Leonard/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megkérdeztük: Önnek hogy tetszett a Leonardo kiállítás? 2007.11.30." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Megk%C3%A9rdezt%C3%BCk%20Da%20Vinci_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

– Nekem nagyon tetszett a kiállítás és egyébként is nagyon közel áll hozzám Leonardo da Vinci munkássága, hiszen az emberi test anatómiájával is behatóan foglakozott. Biológia tanárként csodálattal tekintek a lángelme kutatásaira. Örülök, hogy ilyen sok látogatója van.
Balázs Józsefné, nyugdíjas

– Számomra az volt a legizgalmasabb, hogy egy ilyen zseniális tudós munkáit a saját szememmel láthattam. Alig tudom elképzelni, hogy hogyan lehettek valakinek több évszázaddal ezelőtt ilyen zseniális gondolatai, mint Leonardo da Vincinek.
Gyermán Anna, tanuló

– Még sok minden kavarog a fejemben, valószínűleg több idő kell, hogy feldogozzam a látottakat. Mindent egybevetve nagyon érdekesnek tartom a mester munkásságát feldolgozó tárlatot. Ezt megelőzően sejtésem sem volt arról, hogy da Vinci ennyi mindennel foglakozott.
Hajdú Dániel, tanuló

– Nyugdíjazott rajztanárként minden vágyam az volt, hogy láthassam a kiállítást. Számomra a tanulmányai jelentették a legnagyobb élményt. A harmadik emeleti vetítéseket rengeteg információval szolgáltak Leonardóról. A tárlat minden kérdésemre választ adott.
Máté László, nyugdíjas

– Csodálatra méltónak tartom a reneszánsz polihisztor elképzeléseit. A huszonegyedik századi gondolkodásunkkal már alig vagyunk képesek megérteni a da Vinci bonyolult gondolkodását.
Chele Attila, tanuló

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!