Hajdú-Bihar

2007.11.20. 10:54

Kossuth az emigrációban – vetélkedő

<p><P>Debrecen – ’48 öröksége címmel hirdet vetélkedőt a Debreceni Kossuth Társaság és a Kossuth Lajos Tudományegyetem Baráti Köre Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felső tagozatos és középiskolás diákjai részére.</P><P><A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/felhivas.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A ’48 öröksége vetélkedő versenyfelhívása és az ajánlott irodalom</B></A></P></p>

A három fős csapatok – iskolánként egy-kettő nevezhet – Kossuthemigrációbeliéletéről és munkásságáról, illetve az 1848-49-es szabadságharc csatáiról, helyszíneiről, személyiségeiről adhatnak számot írásban és szóban.
A vetélkedőt március 14-én 14 órakor rendezik meg a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában, jelentkezni írásban február elsejéig lehet. A nevezéseket a Debreceni Kossuth Társaság címére (4030 Debrecen, Lándzsa utca 23.) várják – ha sokan jelentkeznek, a csapatok előzetes feladatot oldanak meg, s a legjobb húsz kerülhet a döntőbe.
A vetélkedő minden csapata emléklapot kap, a döntő résztvevői oklevélben és könyjutalomban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!