Hajdú-Bihar

2007.11.18. 09:25

Gáborjáni Hírmondó – helyi lap, kéthavonta

<p>Gáborján – Harmadik évfolyamába lépett a kéthavonta megjelenő helyi lap, a Gáborjáni Hírmondó. Az A/4-es formátumú hírmondó anyakönyvi híreket, beszámolókat, tudnivalókat, továbbá önkormányzati tájékoztatókat egyként közöl.</p>

A felelős szerkesztő Illés Tóth József. Az idei harmadik szám júliusban jelent meg, tartalmában érthetően az iskolai hírek domináltak. Ezek közé tartozik a torockói osztálykirándulásról szóló színes, fényképekkel illusztrált beszámoló

Kinterné Kovács Ida

Ez a lapszám tájékoztat a szélessávú internethálózat lassan befejeződő kiépítéséről, mely lehetővé teszi a kábeltelevíziózást is.

A negyedik szám Salamon Józsefné tollából beszámol a nyári parlagfűakcióról. Király Gyuláné iskolai tagintézmény-vezető pedig mint tényt közli az iskolai társulást. Az intézmény megtartotta Bethlen Gábor nevét. Érdekes része a közleménynek az iskolai jogokról szóló fejezet, melynek közlését az országosan terjedő iskolai erőszak indokolja.

E tendencia alól a gáborjáni iskola sem kivétel. A község önkormányzata „Tiszta virágos porta” elnevezéssel ez évben is akciót hirdetett, amelyre hatan neveztek. Az értékeléssel megbízott bizottság mind a hat pályázót pénzjutalomban részesítette.

Salamon Józsefné vállalkozott az idei Szent István-napi program részletes felidézésére is. A gazdag, változatos program dokumentálása fényképekkel együtt két teljes oldalt kapott. Két alkotótáborról olvashatunk még beszámolót. Nagy Imréné a gáborjánit idézte fel, Barta Gyuláné tiszaburai élményeit vetette papírra, dicsérve a roma gyerekek érdeklődését és kreativitását.

 

Bakó Endre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!