Hajdú-Bihar

2007.11.27. 09:43

Elfogadták a koncepciót

<p>Fegyelmezett adófizetők, fejlesztési célok a településen.</p>

Hajdúdorog - Az idei célkitűzések úgy tűnik megvalósulnak. Pozitívként értékelte a város képviselő testülete a harmadik negyedévi költségvetést - mondta a Naplónak Csige Tamás polgármester. Az intézmények a előirányzott megtakarításokat időarányosan teljesítették. A település adópolitikai céljai maradéktalanul megvalósultak mind a gépjárműadó, mind az iparűzési adó tekintetében - folytatta. A lakosság ehhez fegyelmezett adófizetési renddel járult hozzá.

 

Pályáznak

A testület elfogadta a 2008-as költségvetési koncepciót, amely nem számol a 2007-ből fennmaradt megtakarítással. Az eddigiek tekintetében működési hitel felvétele nélkül zárul az idei év költségvetése. Jövőre a fejlesztési célok megvalósítása érdekében hozzávetőleg 400 millió forint fejlesztési hitelre lesz szüksége a hajdúvárosnak. Az összeg a pályázatokhoz szükséges önerőt képezi majd. A fejlesztési tervek között szerepel például a Sarok úti óvoda bővítése, a Móra iskola akadálymentesítése, felújítása. Bentlakásos idősek otthonára és sérültek bentlakásos otthonára is pályázni szeretne Hajdúdorog. Emellett tervezik többek között vállalkozási övezet kialakítását, járdák és kerékpárút építését, hulladékudvar létrehozását. A koncepció az önkormányzati intézményekben továbbra is szoros gazdálkodást irányoz elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!