Hajdú-Bihar

2007.11.09. 08:55

Egy doki, a mátrixos fiúk meg a lotyó

<p>Debrecen - Esti félhomályban haladok a postaátjáró felé. Hirtelen jobbra fordulok a Perényire, és már a lépcsőn kaptatok fölfelé. Szintetizátor és egy recsegő bariton hangja szüremlik ki bejárat résein.</p>

Belépve Szegvölgyi Róberttel találkozom, aki már három éve gondoskodik a „Karaoke” biztonságáról. Elmondása szerint a legtöbb hétvégén teltháznak örvendhetnek. Baráti társaságok, ismerkedni, énekelni, táncolni vágyók víg tanyája ez, ahol idős és fiatal szülő és gyermeke együtt ropja a parketten. Minek köszönhető az évek óta töretlen siker? Talán a családias hangulatnak, a pultosok kedvességének, vagy annak, hogy sosincs balhé – latolgatja az okokat a söröző biztonsági szakembere.

Egy hangulatos sarokasztalnál indul a fordulatokban bővelkedő est. Itt ismertem meg a dokit, a sofőrt és nejét, a mátrixos fiúkat, az örök fiatal negyvenhármast és egy szexuálisan túlfűtött fehérnadrágos nőcskét. Először Nagy Éva telepedik mellém, aki bátran letagadhatna tíz évet a negyvenháromból. Meglátása szerint az idősebb korosztály kiszorult a debreceni szórakozóhelyről. Itt azonban jól érzi magát, társaságunkban üldögélő barátnőit is a Karoke-ban ismerte meg, azóta közösen éneklik a dalokat. Beszélgetőpartneremre egy lesben lévő férfi is lecsap, de az asszony rutinosan kicselezi a felcsigázott fickó szűnni nem akaró ostromát.

Bonanza Mátrix

Közben egy tizennyolc körüli fiú duó sodródik mellénk. Meghökkentő produkciójukat figyelve kiderül, miképpen lehet elegyíteni a Bonanza Banzáj dalát a – Mátrixból jól ismert- golyó elől kitérős mozgáskultúrával és az electro-boogie elemeivel. A szakaszosan ismétlődő műsor láttán egyesekben meghűl a vér, míg mások harsány kacajjal nyugtázzák az ifjak előadást. A páros karakánabb tagja elújságolja, hogy már negyedszer próbál szerencsét a színpadon. Tetszik neki a karaoke, szeret énekelni és több évig színészkedett is. Csevejünk hamar véget ér, hiszen a következő számot már ő üvölti a színpad közepén.

Helyét egy Freddie Mercuryt és Sebeők Jánost egyesítő imitátor váltja fel. Teljesítményét rendesen megkönnyezzük. A „lármázókon” kívül szerencsére képzett hangúak is magukhoz ragadják a mikrofont. Kívánságaikat Dj Sunny teljesíti, aki jómaga is kiváló hangszállaknak örvend.

Elmaradt légyott

Asztaltársaimat sem kell bulizásra ösztökélni. Amott a Doki gyújt rá egy Honthy Hanna dal rock verziójára, amivel sikeresen bosszantja sofőr barátját. Ám egy fel alá grasszáló szexuálisan túlfűtött nőszemély elől neki sincs menekvés. Baráti segítséggel, többszöri nekifutásra sikerült is leszerelni az elszánt amazont. A fehérnadrágos leány nem esik kétségbe.

A többi férfit is tájékoztatja nemi vágyairól, ám az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban cselekvőképessége is alább hagy. Így az előzőleg kilátásba helyezett alkalmi légyott érdeklődés hiányában elmaradt.

Az énekesek közben egyre jobban belejönnek. Kézről kézre jár a mikrofon, néha egymásba botlanak a twistet járó lábak. Az idő előre haladtával én is kitwistelem magam a buliból, de a következő hétvégén biztosan visszatérek ebbe a magával ragadó tiri-tarka kavalkádba.

-Csapó István-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!