Hajdú-Bihar

2007.11.06. 14:40

Egy csepp figyelemmel a betegség ellen

<p><P>Debrecen – Vércukorszintjüket és a vérnyomásukat is megmérték azoknak az egyetemistáknak, akik a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumában jártak kedden.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/eg%C3%A9szs%C3%A9gfelm%C3%A9r%C3%A9s.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></P><P><A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/cukorbeteg_k_rd__v.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>cukorbeteg kérdőív</B></A> [.pdf - 373KB]</P></p>

Az Erős Antónia által elnökölt Egy csepp figyelem Alapítvány két éve küzd a cukorbetegség korai felismeréséért, megelőzéséért és az egészséges életmód terjesztéséért.

Az akció kezdetén az ország ötvenöt patikájában mérhettük meg cukrunkat, ma már 450 gyógyszertárhoz fordulhatunk ez ügyben. Ám patikába elsősorban a családosok és az idősebb korosztály jár, a fiatalokat is meg kellett szólítanunk valahogy – mondta el a Naplónak Erős Antónia, aki tizenhárom éve cukorbeteg, így jól tudja mitől óvja az embereket. „Ebben az évben hat egyetemen jártunk, ahol kifejezetten hallgatókat vizsgáltunk – és kérdeztünk meg életmódjukról.

Idén Debrecen volt az utolsó állomás, ám jövőre újabb négy felsőoktatási intézménybe várjuk azokat, akik legalább egy évben egyszer szeretnének gondolni egészségükre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!