Hajdú-Bihar

2007.11.06. 14:40

Egy csepp figyelemmel a betegség ellen

<p><P>Debrecen – Vércukorszintjüket és a vérnyomásukat is megmérték azoknak az egyetemistáknak, akik a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumában jártak kedden.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/eg%C3%A9szs%C3%A9gfelm%C3%A9r%C3%A9s.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></P><P><A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/cukorbeteg_k_rd__v.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>cukorbeteg kérdőív</B></A> [.pdf - 373KB]</P></p>

Az Erős Antónia által elnökölt Egy csepp figyelem Alapítvány két éve küzd a cukorbetegség korai felismeréséért, megelőzéséért és az egészséges életmód terjesztéséért.

Az akció kezdetén az ország ötvenöt patikájában mérhettük meg cukrunkat, ma már 450 gyógyszertárhoz fordulhatunk ez ügyben. Ám patikába elsősorban a családosok és az idősebb korosztály jár, a fiatalokat is meg kellett szólítanunk valahogy – mondta el a Naplónak Erős Antónia, aki tizenhárom éve cukorbeteg, így jól tudja mitől óvja az embereket. „Ebben az évben hat egyetemen jártunk, ahol kifejezetten hallgatókat vizsgáltunk – és kérdeztünk meg életmódjukról.

Idén Debrecen volt az utolsó állomás, ám jövőre újabb négy felsőoktatási intézménybe várjuk azokat, akik legalább egy évben egyszer szeretnének gondolni egészségükre.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!