Hajdú-Bihar

2007.10.02. 16:22

Nekünk is van mit megmutatnunk

<p>Mert hol van például ennyi gyógyvíz, hogy csak a természeti kincseknél maradjunk? Majdhogynem a kerti csapból is az folyik, magával bugyogva mindenféle éltető összetevőt. <STRONG>Szőke Tímea jegyzete.</STRONG></p>

Kaunertal, Pitztal, Sölden-Ötztal, Stubai és Hintertux: öt tiroli gleccser, Ausztria lenyűgöző hegyi világában. 3000 méter feletti magasságuknak köszönhetően szeptembertől júniusig várják a téli sportok szerelmeseit, akik úgy tartják, ott a napsütésben jellegzetes kék fényű a hótakaró, másként lélegzik, lát és ízlel az ember... Meg üzleti érzék is terem arrafele: egységes síbérlettel csalogatják a látogatókat fenti szépségekhez.

A mi lélegzetelállító hegyeink egy balul sikerült háború következtében leválasztattak az országról; de szó sincs róla, hogy üres térképpel állnánk vendégeink előtt. Mert hol van például ennyi gyógyvíz, hogy csak a természeti kincseknél maradjunk? Majdhogynem a kerti csapból is az folyik, magával bugyogva mindenféle éltető összetevőt. Szerencsére sokan felismerték ezt: egyre-másra csinosítják ki a termálvizes strandokat, no meg nyitnak a wellness-szállók; pezsgőfürdővel, iszappakolással, saját tervezésű hangulattal. Ma már ugyanis nem elég a pancsolás: a vendég élményeket akar meg extra szolgáltatásokat. Igaz, hogy többe kerül, de ha már rászánja a pénzt a pihenésre, akkor az legyen kényeztetés!

S ha még az utat is kitáblázzuk a közelben levő múzeumig, magyaros étteremig, lovasiskoláig, kézműves vásárig, igazi turistaparadicsomban érezheti magát a látogató. Akiről tudjuk, hogy imád utazni, jövőre is fog meg azután, csak azt kell elérnünk, hogy hozzánk jöjjön. Mert költ, mert a GDP 9 százalékát generálja, mert egyetlen munkahely a szektorban 3,5 másik munkahelyet vonz.

Ha a most induló turisztikai pályázat pénzeit sikerül az arra érdemeseknek eljuttani, akik észnél vannak amikor elköltik, az gyógyvíz lehet gazdasági sebeinkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!