Hajdú-Bihar

2007.10.03. 17:11

A könyvet, a betűt ünneplik

<p>Debrecen – A legfiatalabbaktól a legidősebbekig, Balmazújvárostól Vámospércsig programok sorával várja a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Információs Központ a könyvbarátokat a következő napokban.&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/nagy_olvashow-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Az eseményekről kedden sajtótájékoztatón számoltak be – az intézmény együttműködik az egyetemi és a városi könyvtárral. Az olvasásnépszerűsítő rendezvények keretében Babaolvashow – természetesen az apróságok szüleit szólítják meg elsősorban –, Kölyökolvashow, Tiniolvashow és Nagyiolvashow napokat szerveznek – utóbbi során főleg az internet világába vezetik be az idősebbeket.

A megye településeinek könyvtárai szintén kapcsolódnak a programsorozathoz, valamint a hagyományos őszi gyermekkönyvnapokhoz is, melynek során többek között író-olvasó találkozókra várják a betűk szerelmeseit.

Október 7-én, a Könyves Vasárnapon már fél kilenctől kezdődnek rendezvényeik a Bem téren: megyei mesemondó verseny, családi vetélkedő, könyvbemutató szerepel a kínálatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!