Hajdú-Bihar

2007.09.21. 18:41

Három párttól Széchenyi szülőházánál

<p>Bécs - Takács Imre (MSZP), Csapody Miklós (MDF) és Vitányi István (Fidesz) együtt utaztak Bécsbe, hogy a hagyományokhoz híven koszorúzással emlékezzenek meg születésnapján a legnagyobb magyarról, Széchenyi Istvánról. <BR /><A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/sz_chenyi__52_kb_.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/sysres/sites/haon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Széchenyi</B></A></p>

Széchenyi István sikeres, példamutató életútjának egyik titka az volt, hogy nemcsak a gazdaságban tárta fel a legfontosabb tennivalókat és cselekedett azok megvalósítása érdekében, hanem a társadalmi rétegek minden részét, így az elesettek, a szegények életét, mindennapos küzdelmét is jól ismerte.

Lehetőségeihez képest mindent elkövetett sorsuk jobbrafordulása érdekében – mondta Bécsben pénteken Takács Imre, volt MSZP-s országgyűlési képviselő a Ne oszoljon meg a magyar erő! című beszédében. Csapody Miklós (MDF) és Vitányi István (Fidesz) társaságában utaztak oda, hogy a hagyományokhoz híven koszorúzással emlékezzenek meg születésnapján a legnagyobb magyarról, Széchenyi Istvánról.

A delegáció vezetője, Takács Imre (az MSZP-frakció tanácsadója) híre szerint beszéde után az említettek az Országgyűlés tagjai nevében, mások a Bécsi Magyar Nagykövetség, a Collegium Hungaricum, valamint Nagycenki Széchenyi-kör képviseletében koszorúzták meg a szülőházat a Herren gassa 5 szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!