Friss hírek

2010.12.14. 08:12

VÖRÖSISZAP- ma nyílik a szűrőközpont Devecserben

<p>Kedden délelőtt adják át az egészségügyi szűrőközpontot Devecserben. A központban 7 település 8000 lakosának vizsgálatát látják el a jövőben az iszapkatasztrófa sújtotta területen. A központban egyebek mellett laborvizsgálatokat, légzéssel kapcsolatos, nőgyógyászati, és gyermekgyógyászati szűréseket végeznek majd.</p>

Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely, Kisberzseny, Tüskevár, Apácatorna és Somlójenő lakosainak ingyenes szűrését végzik majd a december 14-én nyíló egészségügyi centrumban. Olyan vizsgálatokra nyílik lehetőség majd Devecserben, amelyeket eddig helyben nem tudtak megoldani. A kezdeményezés célja, hogy az emberek lakóhelyükön tudják elvégeztetni a szűréseket és ne kelljen ezért Ajkára utazniuk - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gömböcs Zsigmond egészségügyi kormánymegbízott.

A lakosok előjegyzés alapján vehetik igénybe a vizsgálatokat. A központot a helyi rendelőintézetben alakítják ki, a tüdőszűrést a Máltai Szeretetszolgálat tüdőszűrő busza végzi majd.

Az egészségügyi központ a tervek szerint fél évig fogadja majd az embereket, de később igény szerint meghosszabbítják a működését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!