Friss hírek

2010.12.08. 17:01

Varázshegy-életmúzeum épül a fővárosi állatkertben

<p>Új kiállítóhelyet alakítanak ki a Nagyszikla gyomrában a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az 1,228 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően egy 3000 négyzetméteres, 3 szintes kiállítóteret alakítanak ki, 17 különféle bemutatóval. A beruházás befejezáse 2011 végérevárható.</p>

A kiállítótérben az élet születésétől kezdve, napjaink, illetve a jövő állat és növényvilágát is megnézhetik a látogatók. Ezek mellett a klímaváltozás hatásait is bemutatják, sőt egy életnagyságú bálna is helyet kap majd - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője. Az új Varázshegy-életmúzeum elnevezésű bemutató egység alapkövét szerdán tették le a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az eredetileg 1912-ben épült Nagyszikla belsejébe már annak megépítésekor terveztek kiállítócsarnokot, de az eddig nem épült meg. Az állatkert most egy interaktív, élő bemutatóhelyet alakít ki a szikla gyomrában, amely az élővilág sokféleségének kialakulásával, törzsfejlődésével, illetve az ember és a természet több ezer éves kapcsolatával ismerteti meg a látogatókat. A 2011 végére elkészülő beruházáshoz az unió 896 millió, a főváros 200 millió és az állatkert 138 millió forinttal járul hozzá - mondta a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!