Friss hírek

2010.12.17. 10:27

Új tanműhelyeket adtak át Salgótarjánban

<p>Új tanműhelyeket adtak át pénteken Salgótarjánban. Az egyebek közt gépészeti anyagvizsgáló labort, illetve anyaghasználat nélküli hegesztő-szimulátorokat is magában foglaló beruházás tizenhat nógrádi képzőhely diákjait, hallgatóit szolgálja a jövőben.</p>

Telekné Dézsi Piroska, a Nógrádi Területi Integrált Szakképző Központ Igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: közel két éve indították el a nógrádi szakképző helyek központi infrastrukturális fejlesztését, amelyhez pályázati úton 898 millió forintot nyertek.
A nógrádi TISZK kiemelt szakmacsoportjai a gépészet, a kereskedelem, a marketing, az üzleti adminisztráció, a vendéglátás, idegenforgalom, az építészet, a gépészet valamint az informatika. A balassagyarmati új tanműhelyek már működnek, a salgótarjáni, most átadott, csúcstechnikával felszerelt tanműhelyekben a jövő év első felében kezdődik az oktatás. Nógrád megyében az emúlt tíz évben nem költöttek ennyit a szakképzés korszerűsítésére, s meglehet, a következő tíz évnben sem nyílik majd erre lehetőség - tette hozzá az intézmény igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!