Friss hírek

2010.12.05. 12:43

Több mint 500 millió forint uniós támogatás a budapest környéki természeti értékek megőrzésére

<p>Három helyszínen hajtanak végre fejlesztéseket a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén abból az 519 millió forintból, amelyet az Európai Uniótól nyertek pályázaton. Ez a Környezet és Energia Operatív Programon belül a tizenötödik olyan uniós projekt, ami a természetvédelmi értékek megőrzését és bemutatását szolgálja. Az igazgatóság pályázatainak összesített költségvetése ezzel meghaladja a 2,5 milliárd forintot - mondta a Független Hírügynökségnek Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vezetője.</p>

A Környezet és Energia Operatív Programban most elnyert projekt címe az, hogy "Természeti értékek megőrzése a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén". Az 519 millió forint költségvetésű pályázat három helyszínen valósul meg. A Dinnyési-fertőt kettészelő 7-es főút mellett kétéltű- és hüllőterelőket, békaalagutakat, vidraátjárókat és madárvédelmi kerítéseket építenek. Az Ipoly-völgyben található, az úgynevezett Ramsari Egyezmény alá tartozó vizes élőhelyeken a vízvisszatartás érdekében vízkormányzó műtárgyakat alakítanak ki. A Gerecse hegységben két barlang bejáratát zárják le a denevérfajok megőrzése érdekében - mondta Füri András.

A Budapest környéki védett területek természetvédelmi kezelését ellátó Duna Ipoly
Nemzeti Park Igazgatóság most induló pályázata a tizenötödik olyan uniós projekt, ami
a természetvédelmi értékek megőrzését és bemutatását szolgálja. Az igazgatóság
pályázatainak összesített költségvetése ezzel meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!