Friss hírek

2010.12.16. 17:26

Tizenéves rablók előzetesben

<p>Előzetes letartóztatásba helyezett csütörtökön a bíróság két 17 éves fiút és felnőtt társukat, akik elfogásukig egy 15 éves fiúval együtt rablótámadásokat hajtottak végre Ajkán. A három fiatal ellen csoportos rablás miatt indult eljárás, a 15 éves fiú szabadlábon védekezhet.</p>

A Veszprém megyei rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint legutóbb a hét elején kaptak jelzést a rendőrök, hogy egy idős asszonyt megtámadtak az utcán. A rabláskor a 73 éves asszony súlyos sérüléseket szenvedett, csontja törött. A rablók zsákmánya mindössze 10 ezer forint volt.

A rendőrök még aznap előállítottak egy 18 éves fiatalembert, aki korábban követett el hasonló rablásokat és néhány hónapja szabadult legutóbbi börtönbüntetéséből. Ezután beazonosították két 17 éves és egy 15 éves társát is. A fiúk a kihallgatásukkor két másik idős asszony kirablását is elismerték. Egyik alkalommal 140 ezer forintot zsákmányoltak egy 53 éves nőtől, a második rablásnál pedig összesen 500 forintot vittek el egy 64 éves asszonytól, aki könnyebben meg is sérült a támadáskor.

A banda 15 éves tagja elismerte, hogy két rablásban részt vett. Három társa csütörtökön előzetesbe került, a fiatalabb bandatag szabadlábon védekezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!