Friss hírek

2010.12.21. 13:47

Szerdán várható ítélet az Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyében

<p>Szerdán várható ítélet az Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyében a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint a Herba cégcsoporthoz tartozó gazdasági társaságok 2005-től voltak az Egymásért Egy-Másért kiemelt támogatói. A vád szerint az adományozás címén beérkezett árukkal kapcsolatos visszaélések során több mint 1 milliárd forinttal csökkentették jogellenesen a vámbevételt és több mint félmilliárd forint környezetvédelmi termékdíjat, illetve áfát nem fizettek meg.</p>

A Herba cégcsoporthoz tartozó gazdsági társaságok 2005 nyara és 2006 év vége között a Távol-Keletről a vád szerint mintegy 8,5 tonnányi élelmiszeripari terméket importáltak, amit vámraktárban helyeztek el, majd továbbadták az adományozások lebonyolítására létrehozott cégeknek. Az árut átvevő gazdasági társaságok a vád szerint nem tettek eleget az áruval kapcsolatos fizetési kötelezettségeiknek, hanem valótlan adatokat tartalmazó okmányokkal vám- és adómentesen bocsátották belföldi szabad forgalomba a termékeket. A vád szerint ezzel okozták a már említett vámbevételt érintő, illetve az áfát és a környezetvédelmi díjat okozó károkat.

A nyolc vádlottas ügyben várhatóan szerdán híridet első fokú ítéletet a Fővárosi Bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!