Friss hírek

2010.12.22. 20:51

Rendőrökből álló bűnbandát számoltak fel Rióban

<p>Rendőrökből és önkormányzati képviselőkből álló bűnbandát számolt fel a brazil rendőrség. A banda több mint ötven gyilkosságért tehető felelőssé. A Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében működő szervezet tagjait lehallgatott telefonbeszélgetések alapján tartóztatták le.</p>

A 34 tagból álló bűnbanda 25 tagját kedden tartóztatták le a brazil rendőrség egységei. A letartóztatásokat azután hajtották végre, hogy a lehallgatott telefonbeszélgetések bebizonyították, hogy a szervezet drogárusoknak adott el fegyvereket azokban a riói nyomornegyedekben, amelyekre az előző hónapban csaptak le a hatóságok.

A felszámolt bandát a Duque de Caxaias nevű riói kerület két önkormányzati képviselője irányította. A keddi akció alatt 13 rendőrt tartóztattak le, akik a bűnbanda "izmai" voltak - közölte az akciót irányító rendőrtiszt. A csoportot ötven ember meggyilkolásával gyanúsítják.

A rendőrség közlése szerint a bűnbanda havonta nagyjából harmincmillió forintnak megfelelő összeget keresett azzal, hogy illegálisan kötöttek be kábeltelevíziókat, gázt, vagy adtak el földet a helyi lakosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!