Friss hírek

2010.12.22. 12:11

Piacra került az első 3D-s tévé, amihez nem kell speciális szemüveg

<p>A Toshiba szerdán piacra dobta Japánban, a világ első olyan 3D-s tévéjét, amelyhez már nem kell különleges szemüveg a háromdimenziós látvány érdekében. A 30 és fél centis átmérőjű tévét, amelynek folyadékkristályos kijelzője van, átlagosan 1400 dollárnak megfelelő jenért lehet megvenni Tokióban.</p>

A valamivel több, mint 50 centis átmérőjű, nagyobb készüléket szombaton dobja piacra a Toshiba. Az eddigi 3D-as tévék esetében nélkülözhetetlen volt a speciális szemüveg, mert csak az teszi lehetővé a két szem eltérő érzékelését, és ezáltal a három dimenzió illúzióját. A Toshiba közlése szerint új készülékük teljesen más technológiával teremti meg a képmélység érzetét, ezért ahhoz már nem kell speciális szemüveg.

A cég bejelentése szerint az új tévé lehetőséget ad a nézőnek a választásra: normál tévéműsorokat nézhet háromdimenziós és kétdimenziós képekkel is. Az elektronikai ipar szakértői szerint sok fogyasztó a szemüveg miatt ódzkodott attól, hogy 3D-s tévét vegyen. A japán média szerint a Toshiba szerdán robbantott, de a vásárlók egyelőre óvatosak az új technológiát illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!