Friss hírek

2010.12.04. 15:23

Pest megyében csokit osztottak a rendőrök

<p>Decemberben - az év többi hónapjához képest - 15 százalékkal több autót törnek fel, a zseblopások száma 30 százalékos emelkedést mutat a rendőrség adatai szerint ebben a hónapban. A két bűncselekmény-fajta számának emelkedése összefügg a karácsonyi időszakban szokásos vásárlási rohammal. Pest megyében ezért a rendőrök figyelemfelkeltő akciót tartottak a bevásárlóközpontoknál.</p>

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyében körülbelül 100 bevásárlóközpont van. Az adventi és karácsonyi időszakban megnövekedő forgalomban az ország többi megyéjének rendőreihez hasonlóan a bűnmegelőzési szabályokra hívták fel a figyelmet a rendőrök a plázák parkolóiban. A kocsik ajtaját mindig zárva kell otthagyni, az utastérben nem szabad csomagot, iratot, értékeket hagyni. A zsúfolt bevásárlóközpontokban járva a pénztárcát tartsák a táska belső részében, külső zsebben ne legyenek értékek.

Ilyen és hasonló tanácsokat osztottak meg a rendőrök a vásárlókkal, akik szórólapot is kaptak a bűnmegelőzési tanácsokkal, a gyerekeknek pedig csokoládét adtak a rendőrök. A megyében, az adventi időszakban a bevásárlóközpontoknál visszatérő ellenőrzéseket tartanak a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!