Friss hírek

2010.12.14. 21:01

Megújuló orvosi rendelő Szegeden

<p>Korszerűtlen és kényelmetlen rendelőt újítanak fel Szegeden. Az Acél utcai rendelő kívül-belül megújul. Új várókat, vizesblokkokat, babakocsi- és biciklitárolót alakítanak ki, liftet építenek, kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelik az épületet. A beruházás összesen csaknem 66 millió forintba kerül, ebből 49 millió forint támogatást biztosít az Európai Unió - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Kozma József, a szegedi önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke.</p>

A rendelők jelenlegi állapotukban, méretükben és kialakításukban sem felelnek meg a hatósági előírásoknak. Rossz műszaki állapotban vannak és nem akadálymentesek. A város számára azonban fontos ez az épület, mert ez az egyetlen olyan, ahol egy helyen megtalálnak a betegek minden alapellátást.

A tervek szerint a felújítás után is megmarad a jelenlegi négy rendelő. A két háziorvosi rendelő a földszinten, míg a kisebb betegforgalmat bonyolító gyermekorvosi és fogorvosi rendelők az emeleten kapnak helyet, ahová a babakocsis anyukák és a mozgáskorlátozottak lifttel is fel tudnak majd menni. A vakok és gyengénlátók számára a burkolaton olyan felületet alakítanak ki, amely segíti a tájékozódásukat. A helyiségek bejárati ajtóit küszöb nélküliekre cserélik az akadálymentesítés érdekében. Megújul az elektromos hálózat és a fűtési rendszer is gazdaságosabb lesz.

Az épület főbejárata mellett fedett babakocsi-tárolót és kerékpártárolót is építenek. Felújítják és szigetelik az épület homlokzatát, az elavult acélszerkezetű külső nyílászárókat pedig új, alumínium, illetve műanyag, hőszigetelő üvegezésű ablakokra és ajtókra cserélik.

Az átalakítást kedden - a sajtótájékoztató után - kezdték el és várhatóan 2011. április 30-ra el is készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!