Friss hírek

2010.12.07. 11:47

Levonultak a Zóna Taxi autói, már a Főtaxi szolgáltat a Ferihegyi repülőtéren

<p>A korábbi hírekkel ellentétben, a Zóna Taxi autói kedd hajnalban levonultak a repülőtéri drosztokról és csak a Főtaxisok állnak azokon az állomásokon, amelyekre a tendert megnyerték. A Zóna Taxi más módon sem próbálja az utasokat a saját autóihoz irányítani - mondta a társaság szóvivője.</p>

Veres István a Zóna Taxi résztulajdonos-szóvivője korábban azt mondta, hogy kint maradnak a kollégái a reptéren és hostessekkel irányítják majd az érkező utasokat az autóikhoz. A szóvivő kedden a Független Hírügynökségnek már azt mondta: nincsenek kint hostesseik, összesen hat ügyeleti autójuk maradt a reptér környéki állomásokon, ott ahol eddig a többi társaság autói is várakoztak.

Veres István elmondta, hogy a BA emberei kedd hajnalban közúti jelzőtáblákat helyeztek ki a szerződésben szereplő állomásokhoz, amelyek csak a Főtaxi autóinak engedélyezi a várakozást. Hozzátette: a szerintük "megfelelő engedélyek nélkül kihelyezett" jelzőtáblák, illetve az állítólagos "biztonsági őr hadsereg" fellépése miatt kedden megteszik a feljelentést a rendőrségen. A drosztokkal kapcsolatos bírósági tárgyalás január 5-én folytatódik - mondta a cég résztulajdonosa.

Fülöp Tamás, a Budapest Airport (BA) kommunikációs munkatársa kedden reggel azt mondta, nem tud arról, hogy biztonsági őrök vigyáznák az érintett állomásokat, azok átadása zökkenőmentesen megtörtént. Jelenleg minden érintett állomáson már a Főtaxi autói állnak. Fülöp Tamás hozzátette: az utazókat a hangosbemondókon keresztül is tájékoztatják a változásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!