Friss hírek

2010.12.13. 12:27

Lassan nincs mivel fűteni a Mikulásgyárban

<p>A Mikulásgyár önkéntesei saját zsebből vásároltak hétfőn a benzinkutakon gázolajat, hogy folytatni tudják a jótékonysági munkát - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény sajtósa. A nagy hideg miatt háromszor annyi gázolaj fogyott ugyanis, mint az előző évben bármikor, éppen ezért kimerülőben vannak a készletek. Az energiaszolgáltató cégek többsége viszont nem támogatja a jótékonysági akciót, hiába hívta fel Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője például a legnagyobb magyar olajipari céget, még kedvezményt sem ajánlottak fel az árból.</p>

A Mikulásgyár közlése szerint még a nyáron megkeresték a legnagyobb hazai energiaszolgáltató cégeket, hogy támogassák a jótékonysági rendezvényt. A legtöbb esetben azonban válasz sem érkezett a multinacionális vállalatoktól. Ha kaptak is választ, többnyire azt közölték, hogy marketing szempontból nem érdekes a jótékonysági akció.

A közlemény felidézi a GKI gazdaságkutató felmérését, amely szerint a vállalkozások két évvel ezelőtt körülbelül 67 milliárd forintot költöttek külső célokra, azaz adományozásra; szociális, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, egészségügyi és sport célokra. Ezzel szemben az elkölthető szociális költségvetésükből belső célokra, azon belül is döntő mértékben az alkalmazottak számára biztosított juttatásokra, a vállalkozások ennek csaknem négyszeresét, 253 milliárd forintot fordítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!