Friss hírek

2010.12.14. 13:37

Hiányt pótol Székesfehérváron a megnyíló, új négycsillagos szálloda

<p>Új négycsillagos szálloda nyílik Székesfehérváron, kedden. Két éven át újult meg a város legpatinásabb szállodája, a Magyar Király. A beruházás csaknem kétmilliárd forintba került, ebből 450 millió forint uniós támogatás. A Fejér megyei megyeszékhelyen eddig nem tudták kielégíteni a külföldi cégek igényeit, azok sokszor kényszerültek dolgozóikat a fővárosban elszállásolni.</p>

A történelmi belvárosban lévő klasszicista épület majdnem 200 éves, műemlék. Polgári ház volt, majd a Zichy család kastélya. 1840-től szállodaként működött, az 1950-es években volt csupán néhány évig tiszti klub. Velence Szállóként üzemelt sokáig, a 80 -as évektől nevezik Magyar Királynak. Korábban kétcsillagos, legutóbb három csillagos szálloda volt.

A szállodát 2008 júliusában zárták be. Régészeti feltárások előzték meg az átépítést, mert a középkori várárok külső szélénél található. Egy 1700-as évekből való gyermekcsontváz, más csontok és edénytöredékek kerültek elő a feltáráskor. Az épületben a hasznos teret több mint kétszeresére bővítették, a korábbi 3500 helyett 7200 négyzetmétert alakítottak ki. Mélygarázs, 79 szoba és 4 apartman van benne. Ezen kívül egy üvegkupolás bálterem, konferencia termek, étterem és wellness részleg.

Az eddig egyetlen négycsillagos fehérvári szálloda, a Novotel teltházzal működik, nem tudja az igényeket kielégíteni. Sok külföldi cég van Székesfehérváron, amely, ha nem felelt meg a szállodai színvonal, Budapesten foglalt szállást munkatársainak, vendégeinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!