Friss hírek

2010.12.18. 14:07

Házaspár fagyott halálra

<p>Egy 62 éves asszony és 69 éves férje fagyott halálra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tiszaszalkán. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kihűlt párra szombaton délelőtt találtak.</p>

A Menhely Alapítvány adatai szerint péntekig 40 ember halt meg idén a kihűlés miatt. A következő napokban ráadásul erős fagyok várhatóak, ezért az alapítvány mindenki segítségére számít, hogy a további halálesetek elkerülhetők legyenek. Jelenleg országosan 95 százalékban telítettek azok a hajléktalanszállók, amelyeknél nem kell különös feltételeknek megfelelniük azoknak, akik jelentkeznek, hogy befogadják őket.

Matlári Ferenc, a hajléktalanokkal foglalkozó alapítvány munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy mindenki segítségére számítanak a következő napokban, nem csak az utcán éjszakázók, hanem azok érdekében is, akiket a hideg veszélyeztet, mert például nem tudnak fűteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!