Friss hírek

2010.12.31. 07:26

Havazás bénítja az Egyesült Államok közlekedését

<p>Erős viharzóna érte el helyi idő szerint csütörtökön az Egyesült Államok középső vidékét, havazást és fagyokat hozva több államba. Az Új-Mexikó irányából Minnesota felé tartó vihar ráadásul az előrejelzések szerint pénteken és szombaton tovább tombol az országban, mielőtt Kanadába érne.</p>

A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) szerint a következő két napban akár 40 centiméternél is több hó eshet egyes területeken, miközben az ország északkeleti részét már így is évtizedek óta nem látott nagyságú hótakaró borítja, komoly közlekedési fennakadásokat okozva.

Az észak-dakotai Fargo egyik közútján például mintegy száz jármű rohant egymásba egy hatalmas balesetben, ám szerencsére csak ketten sérültek meg komolyabban. Az államban egyébként több autópályát is lezártak, a hatóságok pedig arra intették az embereket, hogy ha nincs halaszthatatlan dolguk, akkor maradjanak otthonaikban.

De nem sokkal jobb a helyzet Arizona hegyvidékes részein sem, ahol szintén járhatatlan a legtöbb közút. Az Arizona Daily Sun szerint a legtöbb utat már lezárták, miután mintegy 150 ember akadt el a hóban. Őket a mentőcsapatok szabadították ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!