Friss hírek

2010.12.03. 19:13

Feljelentést tesz a megfigyelt bírónő, az elutasított nyomozást megpanaszolják

<p>Feljelentést tesz az a bírónő, akit az In-Kal Security figyelt meg, egy, a férjével kapcsolatos ügy miatt. Az In-Kal-nak eredetileg az ITD Hungary adott megbízást, hogy adatokat szerezzenek a cég egy volt vezetőjéről - aki egyébként az érintett bírónő férje. A megbízott társaság azonban jelentősen túllépte hatáskörét, ezért az ITD a megfigyelt egykori vezetővel közösen feljelentést tett. A nyomozást azonban elutasította a rendőrség, emiatt a férfi és ügyvédje panaszt is tett.</p>

Szeptemberben Papcsák Ferenc korábbi elszámoltatási kormánybiztos jelentette be, hogy az In-Kal Security Kft. az ITD Hungary-vel kötött szerződés alapján a cég egyik volt vezetője után vizsgálódott, aki munkaügyi perben állt az ITD-vel. A magánnyomozás során a férfi feleségének, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírónőjének is utánajártak, titkos adatgyűjtést végeztek.

Pénteken a bírónő és férjének ügyvédje, Futó Barnabás az MTV reggeli műsorában beszélt arról: a rendőrség elutasította a feljelentést, amit az ITD és a megfigyelt férfi tettek, miután az In-Kal túlterjeszkedett hatáskörén. Nem történt előrelépés a bírónő jogellenes megfigyelése kapcsán sem, így máig nem tudni, ki adta ki a bírónő adatait, és hogyan tekinthetett bele titokban bárki különböző bírósági iratokba.

Futó Barnabás pénteken a Független Hírügynökségnek azt mondta: a férj és az ITD közös feljelentésének elutasításáról csütörtökön szerzett tudomást. A rendőrség ugyanis nem értesítette ügyfelét. A nyomozás elutasítása ellen panaszt tesznek az ügyészségen.

A bírónő önálló feljelentést fog tenni, az ügyvéd álláspontja szerint ebben is az ügyészségnek kell eljárnia, mert hivatalos személyről van szó. Bár korábban az elszámoltatási kormánybiztos is járt a Legfelsőbb Bíróság elnökénél, illetve a bírónő is, mégsem derült ki mostanáig, hogy ki és hogyan juthatott hozzá illetéktelenül különböző, a bírónővel kapcsolatos bírósági iratokhoz - tette hozzá Futó Barnabás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!