Friss hírek

2010.12.17. 06:41

Elfogadták az amerikai adócsökkentési csomagot

<p>A Szenátus után helyi idő szerint csütörtök este a Képviselőház is rábólintott az amerikai adócsökkentési csomagra. Hasonlóan a szenátusi szavazáshoz - ahol 81-19-es szavazataránnyal fogadták el a javaslatot - a képviselőházban is nagy többséggel - 277-148-as arányban - támogatták a tervet, ami Barack Obama elnök aláírása után hatályba is lép.</p>

A 858 milliárd dollár összértékű csomag valójában a tíz évvel ezelőtt életbe léptetett, ám január elsején hatályát vesztő adócsökkentési program kétéves meghosszabbítása. A célja, hogy 2012. végéig a tíz éve csökkentett személyi jövedelemadó-kulcsok szerint adózzanak az állampolgárok.

A főként a jól keresőket támogató csomag azonban több vitát is kiváltott az elmúlt időszakban. Barack Obama ugyanis elnökválasztási kampánya során azt ígérte, hogy a legjobban keresőknek visszaállítják az eredeti adókulcsokat. Ez azonban - a republikánusok nyomására és a demokraták ellenkezése ellenére - végül nem került bele a javaslatba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!