Friss hírek

2010.12.06. 17:18

Elfogadták a médiahatóság és a médiatanács jövő évi költségvetését

<p>Az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács 2011-es költségvetését. A törvény szerint az NMHH 29,3 milliárd forintból, a médiatanács pedig 194,4 millió forintból gazdálkodhat jövőre.</p>

Az NMHH 29,3 milliárd forintos büdzséjéből több mint 22 milliárd forint a hírközlési terület várható nettó bevételeiből folyik majd be. A hatóság a költségvetéstől közel kétmilliárd forintos hozzájárulást kap, míg áfából 5 milliárd forint bevétel várható. A médiatanács működésére jövőre 194,4 millió forintot biztosít a központi költségvetés. A médiatanács további 5,4 milliárd forintra számíthat az általa kiszámlázandó, ám a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjakból.

Az NMHH jogelődjei közül az ORTT egy évvel ezelőtt 1,2 milliárdot, a frekvenciákkal gazdálkodó egykori Nemzeti Hírközlési Hatóság 3,7 milliárd forintot, a Műsorszolgáltatási Alap pedig 553 milliót költött a bérekre és a járulékokra, ami összesen 5,45 milliárd forintot tett ki.

A Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap csaknem 63,1 milliárd forintból gazdálkodhat 2011-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!