Friss hírek

2010.12.31. 14:06

Bedobták a kerítésen - ismét lebukott az átejtett betörő

<p>Két héttel az utolsó betörése után a napokban ismét lebukott egy betörő, aki az előző alkalommal, Békéscsabán azt mondta a rendőröknek: úgy került az idegen ház kertjébe, hogy valaki átejtette a kerítésen. Ezúttal Újkígyóson hozott el pénzt és ékszereket egy családi házból, de rövid időn belül elfogták a rendőrök.</p>

Az újkígyósi házban lakó nő a hét elején tett bejelentést, hogy nap közben betörtek hozzá, amíg nem volt otthon. Pénzt és ékszereket, összesen körülbelül 1 millió forintnyi értéket vittek el tőle. A rendőrök szerdára el is fogták a feltételezett tolvajt - tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy békési fiatalemberről van szó, akit napra pontosan a mostani őrizetbe vétele előtt két héttel, december 15-én is lecsuktak. Akkor a hajnali órákban lepett meg egy békéscsabai férfit azzal, hogy bement a házába, és ott értékeket keresett. A házigazda azonban felébredt és értesítette a rendőrséget. A fiatalember bezárkózott a ház mellékhelyiségébe, majd annak ablakán kiugrott, és menekülni próbált, de elfogták. A rendőröknek azt mesélte, hogy mások dobták be az idegen ház udvarára, és ezt követően ment be a lakásba.

A hihetetlen történet azonban a bíróságot sem hatotta meg. Letartóztatták, majd december 10-én első fokon 3 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Mivel az ítélet nem jogerős, a betörő szabadlábon maradt és ott folytatta, ahol abbahagyta. Az újkígyósi házból elhozott ékszerek nagy részét az egyenruhások megtalálták nála. Az ellopott pénz is megkerült. A fiatalember ellen lopás miatt indult újabb eljárás, csütörtökön a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A férfi egyébként korábban elkövetett bűncselekményeiért kapott börtönbüntetésből szeptemberben szabadult. Az azóta eltelt három hónap alatt a békéscsabai rendőrök már háromszor indítottak ellene eljárást különböző ügyekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!