Friss hírek

2010.12.23. 11:51

A földön is rángatták az idős asszonyt - 13 éves az egyik rabló

<p>Három fiatal próbált meg kirabolni egy idős asszonyt Miskolcon. Amikor a járókelők a 70 éves nő segítségére siettek, a támadók elmenekültek. A rendőrség elfogta az elkövetőket, egyikük alig 13 éves.</p>

A rablási kísérlet az egyik helyi áruház előtt történt, mégpedig úgy, hogy a támadók egyike megragadta a 70 esztendős asszony táskáját és megpróbálta kirántani a kezéből - közölte a Független Hírügynökséggel Egyedné Novodonszki Éva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Az idős nő elesett, a három elkövető pedig tovább rángatta a táskájánál fogva. Ekkor a járókelők közül ketten is közbeavatkoztak, mire a támadók elmenekültek a helyszínről. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A helyszínre siető rendőrök a szemtanúktól kapott pontos személyleírás alapján elfogták a rablási kísérlettel gyanúsítható 13 éves miskolci,15 éves megyaszói és 19 felsőzsolcai éves fiúkat. A két idősebbet őrizetbe vette a rendőrség, míg a 13 éves elkövetőt visszaszállították a miskolci gyermekvédelmi intézetbe. A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csoportosan elkövetett rablás büntette miatt indított eljárást mindhármukkal szemben - fűzte hozzá a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!