Friss hírek

2010.07.15. 17:10

Tűz a királyszentistváni hulladékégetőben - megsérült egy tűzoltó

<p>Tűz ütött ki a királyszentistváni hulladékégetőben csütörtök délután. Bakos György, a Veszprém megyei katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a hulladékégetőben megsemmisítésre váró, hordókban tárolt veszélyes anyagok, szerves oldószerek kaptak lángra. A tűzben több hordó felrobbant, egy tűzoltó égési sérüléseket szenvedett.</p>

A tűzoltók a legmagasabb, ötös riasztást kapták, így több megyéből is érkeznek egységek. Jelenleg körülbelül 30 tűzoltó dolgozik, hogy megfékezzék a lángokat, és megelőzzék a detonációkat. A teleptől körülbelül egy kilométerre vannak a lakóházak, az emberek nincsenek veszélyben, a széljárás is kedvező, nem a falu felé száll a füst - tette hozzá.

Bakos György kiemelte, nem a júliusban átadott hulladékkezelőben keletkezett a tűz, az július elsejétől még csak úgynevezett üzempróba alatt működik, minimális hulladékot szállítanak oda.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a helyszínre egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!