Friss hírek

2010.04.12. 10:46

Parkolási per: elsõ fokon nincs akadálya a Centrum által indított behajtási pereknek

<p>Nem adott igazat a bíróság a Centrum Parkoló Rendszer Parkolás Szolgáltató Kft.-t és több más fõvárosi parkolási céget, illetve önkormányzatokat beperlõ ügyvédnek, így a társaság továbbra is jogosan követelheti a parkolási díjtartozásokat Budapesten. A Fõvárosi Bíróság Nyuzó Péter ügyvéd szerint végsõ soron - de még nem jogerõsen - arról döntött, hogy nem szól bele a parkolási díjtartozásokkal kapcsolatos vitába. Az ügyvéd egyelõre gondolkodik a fellebbezésen.</p>

Nyuzó Péter ügyvéd 2009 tavaszán indított pert három parkolási cég és több önkormányzat ellen. Álláspontja szerint ugyanis a parkolási ügyekben megbüntetett autósoktól a díjtartozásokat a fõváros nagy részén olyan cég akarja akár peres úton is behajtani, amelynek erre nem lenne lehetõsége. Az ügyvéd szerint a Centrum Parkoló Rendszer Parkolás Szolgáltató Kft. nem követelhetné a parkolással kapcsolatos büntetéseket, illetve nem is adhatja el a követeléseket más cégnek, mert az önkormányzatok nem ezzel a társasággal szerzõdtek.

Nyuzó Péter a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy vannak azonban a szerzõdésben ellentmondó részek, melyek alapján a bíróság azt állapította meg, hogy ez mégis lehetséges. A bíróság végül a nem jogerõs hétfõi ítéletben azt mondta ki, hogy nem szól bele, hogy az önkormányzatok melyik céggel szedetnék be a pénzeket. Ez azt jelenti, hogy a pakolási ügyekben megbüntetett autósok pereiben ezután nem hivatkozhatnak arra, hogy olyan cég akarja beszedni a pénzt, amelyiknek erre nincs joga - mondta Nyuzó Péter.

Az ügyvéd hozzátette, hogy az önkormányzatok és a parkolási társaságok közötti szerzõdések tartalma miatt az ítélet akár elfogadható is lehet. Bár most úgy gondolja, hogy fellebbez az ítélet ellen, a költségek miatt elõfordulhat, hogy meggondolja magát -mondta Nyuzó Péter. Az ítélet írásba foglalására 30 napja van a bíróságnak, neki pedig azon túl még 15 napja, hogy a fellebbezésrõl gondolkodjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!