Friss hírek

2009.11.11. 11:59

ÚJINFLUENZA - tanítási szünet van a móri Perczel Mór szakképzõben

<p>Bezárták a móri Perczel Mór szakképzõ iskolát szerdától. A tanulók 25-30 százalékánál jelentkeztek influenzaszerû tünetek. Az ÁNTSZ reprezentatív vizsgálatai néhány esetben a H1N1 vírust is valószínûsítették.</p>

Az intézményben 430 gyerek 25-30 százaléka beteg, influenzaszerû tünetekkel. A tanárok között is van beteg. Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális intézete úgynevezett reprezentatív vizsgálatot végzett öt gyereknél. Az elsõ adatok szerint a megbetegedések egy részénél a H1N1 vírusfertõzés lehetõségét valószínûsítették a szakemberek - tudta meg a Független Hírügynökség Molnár Krisztiántól, Fejér megye aljegyzõjétõl.

A Független Hírügynökség meg nem erõsített forrásból úgy tudja az 5 vizsgált mintából 3-ban találtak H1N1 vírust.

Az oktatási intézményben a fertõzés terjedésének megakadályozása érdekében az iskola igazgatója a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat egyetértésével rendkívüli tanítási szünetet rendelt el szerdától egy hétre. Molnár Krisztiántól megtudtuk: folyamatosan figyelik a betegség terjedését, és a szünet ennél tovább is tarthat.

A gyerekek közül senkit sem kezelnek kórházban az eddigi információk alapján.

Móron a többi iskolában nem tapasztaltak hasonló tömegesnek mondható megbetegedést. Például a Táncsics Mihály Gimnáziumban 354 tanulóból 24 beteg, az egyik 95 fõs általános iskolában pedig 6.

Ezek is érdekelhetik