Friss hírek

2009.11.22. 13:49

Sorsukra hagyta a telivéreket gazdájuk, a francia város elárverezi õket

<p>Elad egy francia kisváros öt fajtiszta, arab telivért, mivel a tulajdonost hónapok óta nem látták, és a magukra hagyott lovak elvadultak. A délnyugat-franciaországi Astaffort polgármestere vasárnap azt mondta, hogy a gyönyörû állatokat egy bekerített legelõn hagyta a tulajdonos, mielõtt elment, de a lovak kitörtek, majd egyre több kárt okoztak a környéken, és veszélyessé váltak az emberekre.</p>

Andre Garros polgármester elmondása szerint a tulajdonos az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett három évvel ezelõtt, miután vett egy szép birtokot, amelyre házat akart építtetni. Kezdetben csak három lova volt a férfinak, aztán született még kettõ. Az öt lovat rendben tartotta, de hónapokkal ezelõtt elment, és azóta sem látta senki.

A polgármester szerint a lovak kitörtek a bekerített legelõrõl, majd lassanként kezdtek elvadulni. Dézsmálták a szomszédság termését, kárt tettek jármûvekben, és meglehetõsen agresszívak voltak az emberekkel. Astaffort vezetõi végül úgy döntöttek: befogják és eladják õket.

A polgármester szerint a lovak legalább 15 ezer eurós kárt okoztak, ráadásul gondoskodni kell a tartásukról is, ami szintén pénzbe kerül, ezért meghirdettek egy árverést decemberre, amire már rengetegen jelentkeztek. Andre Garros azt is elmondta, hogy az Emirátusokból más is vett birtokot náluk, de õ is eltûnt, ezért az elhagyott birtokokat is áruba bocsátja a város. Azt nem közölte a polgármester, hogy milyen alapon sajátítja ki a város a birtokokat, és hogy mi fog történi akkor, ha a tulajdonosok egyszer csak elõkerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!