Friss hírek

2009.11.24. 15:14

Mesterházy Attilát javasoljaaz MSZP elnöksége miniszterelnöknek

<p>Az MSZP Országos Elnöksége keddi ülésén egyhangúlag Mesterházy Attila frakcióvezetõt jelölte a párt miniszerelnök-jelöltjének a 2010-es országgyûlési választásokra - jelentette be Lendavi Ildikó pártelnök az elnökségi ülés szünetében. Mesterházy Attila ugyanitt kijelentette: hivatalosan is vállalja a jelölést, amelyet még a párt Országos Választmányának és a december 12-i kongresszusának is meg kell erõsítenie. Mesterházy hozzátette, kemény ellenfele akar lenni a demokratikus jobboldalnak és kérlelhetetlen ellenfele a szélsõjobbnak.</p>

Lendvai Ildikó szerint Mesterházy a jövõ embere, aki hosszabb távon is a magyar baloldal meghatározó szereplõje lehet és egyszerre képviseli a folytonosságot és a megújulást is. A pártelnök hozzátette: Mesterházy közismerten kemény vitatkozó, de sosem lépett fel megosztóként sem a párton belül, sem azon kívül.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: bízik benne, hogy nemcsak az ország iránti bizalmat tudta az MSZP visszaszerezni, hanem vezetésével a most még bizonytalan baloldali és a centrum józan, felelõs szavazóit is meg tudja gyõzni az MSZP támogatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!