Friss hírek

2009.11.08. 15:09

Egy csepp Világnap jövõ vasárnap

<p>Negyedik alkalommal rendezi meg ingyenes családi egészségnapját az Egy csepp figyelem Alapítvány november 15-én. A SYMA csarnokban bárki részt vehet a szûréseken, koncerteken és sorsolásokon, és megrendezik a "Séta a diabéteszért" programot is. Utóbbi 30 perces lesz, és a többi között arra utal, hogy napi fél óra mozgással már tenni lehet a cukorbetegség megelõzéséért.</p>

November 15-én rendezi meg az Egy csepp Világnapot az Egy csepp figyelem Alapítvány Budapesten. A rendezvény a nemzetközi Diabétesz Világnap egyik eseménye lesz. Az alapító, Erõs Antónia és munkatársai a tavalyinál is több résztvevõre számítanak. Az ingyenes szûrések mellett egy 30 perces sétát is szerveztek, amivel a diabétesz járványszerû terjedésére szeretnék felhívni a figyelmet, másrészt pedig arra, hogy napi fél órás mozgással már tenni lehet a megelõzésért.

A cukorbetegség körülbelül másfél millió embert érint Magyarországon, de a fele még nem is tud róla. Szakemberek szerint 15 éven belül a cukorbetegek száma megduplázódhat Magyarországon.

A világnap eseményei délelõtt 10 órakor kezdõdnek. A fellépõk között szerepel Szandi, a Fiesta és a Csillagszemû együttes, de lesz Barátok Közt és "Csillag születik" közönségtalálkozó és ajándéksorsolás is. Színpadra lép a Madách Musical Tánciskola és a Nemzeti Táncszínház is, közös mûsorukban a Gulliver a törpék országában címû mûsort adják elõ. A nap mûsorvezetõi Szellõ István és Erõs Antónia lesznek..

Ezek is érdekelhetik