Friss hírek

2009.11.22. 18:49

BUNDABOTRÁNY - Az Újpest cáfol - RTL Híradó

<p>Újabb és újabb csapat- és játékosnevek jelennek meg a nemzetközi sajtóban a futball bundabotránnyal kapcsolatban. A német Bild szombati számában azt írta, hogy Magyarországon az Újpest keveredett a megvesztegetési ügybe. Ezt a csapat közleményben cáfolta, és egyelõre a Magyar Labdarúgó Szövetség sem indít vizsgálatot - hangzott el az RTL híradójában.</p> <p>A német Bild szerint a lila-fehérek az egyik magyar klub, amely érintett lehet a nemzetközi futball bunda botrányban. A bochumi államügyészség szerint 13 idei NB1-es magyar meccs nem volt tiszta, a Bild szerint valamelyiket az Újpest játszotta. Ezt azonban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és az államügyészség sem erõsítette meg.</p>

A újpesti futballklub tagadta, hogy helytállóak lennének a Bild értesülései. Nyilatkozni azonban nem akartak. Csak egy közleményt adtak ki, amelyben kijelentik, hogy a klub semmilyen szinten nem kapcsolható össze az úgynevezett nemzetközi fogadási botránnyal, vagy a mérkõzések manipulálásával.

A hírre a Magyar Labdarúgó Szövetség sem indít vizsgálatot. Azt mondják, várhatóan még sok sajtóhír fog megjelenni, õk azonban a hivatalos megkeresésre várnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség és az ügyben nyomozó bochumi államügyészség azt ígérte, hogy év végéig tájékoztatják a nemzeti szövetségeket arról, hogy pontosan mely klubokat és játékosokat gyanúsítják a bunda ügyben.

Ezek is érdekelhetik