Friss hírek

2009.11.11. 16:09

BKV: Nincs szó nagymértékû átalakításról

<p>A BKV szerint még nem dõlt el, milyen átalakítás várható a cégnél, a sajtóban egy belsõ munkaanyagból kiragadva, téves következtetések jelentek meg. Mint ismert, a Népszava szerdai számában azt írta, hogy Kocsis István vezérigazgató jelentõsen átalakítaná a BKV-t, egyebek között a mostani három vezérigazgató-helyettes helyett négy lenne, valamint eggyel nõne az igazgatók száma, miután külön biztonsági igazgatóságot hoznának létre.</p>

A BKV közleményében azt írja, hogy a szervezeti és mûködési szabályzatra munkaanyag készült, amelybõl több verzió létezik. Ezek egyeztetése most van folyamatban, és a lap feltehetõen az egyik ilyen, még nem végleges változatot szerezte meg. A közlekedési társaság közölte, a szabályzattervezet véleményezése és konzultációja a szakszervezetekkel a jövõ hét elején várható, és a BKV Igazgatóságának is jóvá kell hagynia az anyagot.

A szerdai Népszava azt írta, hogy jelentõsen átalakítaná Kocsis István vezérigazgató a BKV-t. Az új szervezeti és mûködési struktúra szerint a mostani három vezérigazgató-helyettes helyett négy lenne, valamint eggyel nõne az igazgatók száma, miután külön biztonsági igazgatóságot hoznának létre. Csökkentenék a vezérigazgató közvetlen felügyelete alatt álló szervezeti egységeket, a közvetlen irányítása alá tartozó gazdasági, mûszaki és közlekedési igazgatóság mellett viszont létrehoznák a törzskari igazgatóságot, amelyet egy vezérigazgató-helyettes irányítana - írja a Népszava a birtokába került tervekre hivatkozva. A lap úgy tudja, ennél a posztnál felmerült Molnár László neve, aki korábban már dolgozott együtt Kocsis Istvánnal a Magyar Villamos Mûveknél és a BKV-nál is. A társaságnál azonban tagadják, hogy az új posztra visszatérne a céghez Molnár László - olvasható a cikkben.

Ezek is érdekelhetik