Friss hírek

2009.05.05. 11:46

LABDARÚGÁS - Rekordösszeg Riberyért

<p>A Manchester United 70 millió eurót (körülbelül 20 milliárd forint) kínál a Bayern Münchennek francia középpályásáért, Franck Riberyért - írja a keddi Guardian. Ha összejön az üzlet, Ribery lesz a történelem legdrágább játékosa.</p>

A hírek szerint a Manchester csak akkor vágna bele az üzletbe, ha Cristiano Ronaldo eligazolna tőlük a Real Madridba. A támadó középpályán megüresedő helyre érkezhetne a francia irányító.

Ribery nemrégiben azt nyilatkozta: valószínűleg távozik Münchenből, ha a csapat nem végez Bajnokok Ligája-indulást érő helyen. A bajorok jelenleg másodikok ugyan, de a harmadik Herthának csak egy, a negyedik Stuttgartnak és az ötödik Hamburgnak is csak két pont a hátránya mögöttük. A Bundesligából az első két helyezett jut be automatikusan a BL-be, a harmadik selejtezőt játszik.

A Bayern München sokáig cáfolta a 26 éves Ribery távozásáról szóló híreket, múlt hétvégén azonban már azt mondták: bizonyos körülmények között nem kizárt, hogy megválnának a 2007 óta náluk játszó francia sztártól. Igaz, akkor még a Manchester még nem volt képben, a pletykák a Barcelonáról és a al Madridról szóltak.

A legnagyobb összeg, amit eddig focistáért kifizettek, 66 millió euró volt, a 2001-ben a Real Madridnak ennyibe került Zinedine Zidane szerződtetése a Juventustól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!