Friss hírek

2009.04.03. 10:28

Vers- és prózamondó verseny hallássérülteknek

<p>Negyedik alkalommal rendezik meg a hallássérültek vers- és prózamondó versenyét a fővárosban. Az idei megmérettetésen 35-en vesznek részt; a legfiatalabb 15, a legidősebb 80 éves. Négy éve még csak 10 versenyző volt, de ma már vidékről is jönnek - mondta el a Független Hírügynökségnek Szabó Katalin, szervező.</p>

A vers- és prózamondó versenyt a Nagyothallók és Siketek Baráti Klubja (NASIBA) kezdeményezte, amely 2001-ben alakult és egyebek mellett a halmozottan sérült fogyatékosok utógondozásával foglalkozik.

A nagyothallók hangosbeszéddel, a siketek jelnyelven, esetleg a kettő kombinációjának segítségével adják elő a műveket. A cél az, hogy megpróbálják társaikat is bevonnai a kulturális és egyéb hagyományokba - mondta Szabó Katalin.

A verseny délelőtt 10 órakor kezdődött a Török Béla Általános Iskola és Speciális Szakiskolában. A zsűri elnöke Csömör Károly, az ismert jelnyelvi tolmács és évek óta visszatérő zsűritag Kandech Eveline, a volt Megasztáros is. A rendezvényen fellép emellett Napsugár Anna, a hazai jeltánc művészeti ág létrehozója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!